HB23

Nu bij ons in aanbouw:

De HB23 van Holland Botenbouw is een comfortabel zeilschip van 23 ft. (7 meter) met een klassieke lijn en heeft opvallend veel ruimte, zowel in de zelflozemde kuip als in de kajuit. De HB23 is ontworpen door de Nederlandse Scheepsbouwarchitect Peter Bosgraaf. 

In de kajuit kunnen tot max. 4 volwassenen goed zitten en slapen en in de kuip is voor nog meer personen ruim plaats. De HB23 kan in verschillende uitvoeringen worden geleverd en is daardoor af te stemmen op de persoonlijke smaak en het favoriete vaargebied van de gebruiker. Zo kan worden gekozen tussen het bekende gaffeltuig en het klassieke loggertuig met papegaaistok en druil op het achterdek. Voor de mogelijkheid om makkelijk droog te kunnen vallen kan het schip worden uitgevoerd met een ingenieus, ophaalbaar midzwaard. Maar het onderwaterschip kan ook worden voorzien van een vaste kiel, waardoor er nog meer ruimte is in de kajuit.

Verder is plaatsing van een buitenboordmotor in een afgesloten bun mogelijk of kan het schip van een uitstekend functionerende, ingebouwde elektrische aandrijving worden voorzien. En zo zijn er nog veel andere keuzes mogelijk.

Door de diversiteit aan uitvoeringen is de HB23 geschikt voor zeer uiteenlopende vaargebieden, van binnenwater tot kusthoppen, van plassengebied tot de Waddenzee.


Binnenkort meer (bouw) foto`s op onze site.

Voor nog meer info: www.hollandbotenbouw.nl

Over Workum Watersport

Workum Watersport (voorheen Kuperus Watersport) is een begrip in het waterrijke Friesland. Het bedrijf bestaat o.a. uit een jachthaven en een mooie scheepswinkel & watersportwinkel in Workum. Naast botenbouw kunt u hier terecht voor al het onderhoud aan schepen en (buitenboord)motoren. Door goed vakmanschap is refit van schepen een belangrijk onderdeel geworden van het bedrijf. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte boten bent u hier aan het juiste adres voor het huren van sloepen.
Heeft u specifieke wensen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactinformatie

  • Doltewâl 32
    8711 BA, Workum
  • T: 0515-541728
  • M: 06-57992769