Kuperus Sloep 875

Na de vele succesvolle uitvoeringen van de 645 en later de 660 bleef de ontwikkeling niet stilstaan. Kuperus heeft een nieuw schip in de markt gebracht: de 875. Ook de 875 is ontwikkeld vanuit de traditionele Friese scheepsbouwkunde en gerealiseerd met de modernste technieken van vandaag. Het resultaat mag er zijn.

De 660 blijft een authentieke open sloep, de 875 is meer gericht op de hedendaagse comfortwensen. Bij Kuperus komt dat niet alleen terug in de accessoires, maar wordt hiermee al rekening gehouden vanaf het eerste scheepsontwerp. De `vollere`spiegel maakt de 875 langsscheeps rustiger en dwarsscheeps stabieler, terwijl de licht overhellende boeg resulteert in een droger dek.

Maar vooral zijn er natuurlijk de vele extra optie`s, die de klant de mogelijkheid geven het pure varen te koppelen aan ongekende luxe. Het optionele kajuitdak maakt het schip nog meer geschikt voor overnachting en meerdaagse tochten. Daarnaast is de 875 in overleg met de koper te completeren met kombuis, koelkast, slaapplaatsen, toilet, buiskap en talloze andere specifieke wensen. Een volledige lijst van optiemogelijkheden is los verkrijgbaar. (wij sturen u deze graag op) Bovendien is er altijd ruimte voor persoonlijke ideeën en voorkeuren.

U bepaalt hoe compleet uw sloep er uit komt te zien!

Bezichtigen of proefvaart maken?
Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging of proefvaart en ervaar zelf het vakmanschap en unieke vaar eigenschappen.

Kwaliteit

Romp en kuip zijn geheel vervaardigd van polyester. Alleen Lloyd`s gekeurde harsen worden verwerkt. Het polyesterwerk wordt gedaan door Offenga Polyester te Franeker. De binnenzijde van de romp is voorzien van ingelamineerde spanten. De motorfundatie is hierin geïntegreerd.

Door het juiste aantal spanten wordt een grote stijfheid bereikt, wat de vaareigenschappen ten goede komt. Op deze wijze zijn wij in staat om sterke sloepen te bouwen, die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Het polyesterwerk vindt plaats in Friesland. De totale afbouw vindt plaats op onze werf te Workum. De Kuperus Sloep is door Lloyd`s Register goedgekeurd en wordt volledig gebouwd volgens de CE-norm.

Vaareigenschappen

In de jaren 60 is reeds de basis gelegd voor het huidige ontwerp van de Kuperus Sloep. De sloep is destijds als roeisloep speciaal voor de Zeevaartschool te Harlingen gebouwd.

Met deze roeisloep werden de eerste nautische beginselen bijgebracht op de Waddenzee. Een aantal Kuperus Sloepen in roei-uitvoering neemt regelmatig deel aan wedstrijden zoals o.a. Harlingen-Terschelling, Muiden-Pampus-Muiden en de Grachtenrace in Amsterdam.

In tegenstelling tot de roeisloepen worden de motorsloepen voorzien van ongeveer 120 kg ballast. Deze ballast geeft extra stabiliteit en nog betere vaareigenschappen. Onze sloep is getest door het ECB. De testresultaten zijn geplaatst in het maandblad `Yacht Vision`.

Mocht u deze test niet hebben gezien, vraag ons ernaar!

Techniek

Motorisch is de 875 standaard uitgerust met de YANMAR 3YM20, 21 PK, 3-cilinder diesel intercooler. Om trillingen uit te sluiten wordt deze gemonteerd op een zware fundatie. Door het slanke onderwaterschip is geen groter motorvermogen nodig om de rompsnelheid te bereiken. De geplaatste motor brengt de sloep al op haar maximale snelheid bij 2.600 toeren. Meer motorkracht wordt omgezet in diepere golven, niet in scheepssnelheid. Het inbouwen van een zwaardere motor is volgens de Kuperus-filosofie daarom zeker niet aan te raden. De schroefaandrijving geschiedt door middel van een onderhoudsarm en milieuvriendelijk, watergesmeerd RVS schroefassysteem.

Het stuw/druklager wordt gemonteerd tussen motor en schroefas. De stuwdruk wordt zo rechtstreeks op de motorfundatie overgebracht. Op deze wijze worden ook de kleinste hinderlijke trillingen weggenomen. Een zwaar geïsoleerde motorkist is bij de Kuperus Sloepen vanzelfsprekend, omdat wij ervan uitgaan dat het plezier met name wordt bepaald door het lage geluidsniveau. Zowel de roestvrijstalen brandstoftank als de startaccu zijn midscheeps gemonteerd.

Fries vakmanschap

De Kuperus Sloepen hebben door de jaren heen hun goede naam bewezen. Van oorsprong afkomstig uit Harlingen, is de overnaads gebouwde sloep ontwikkeld voor de Nederlandse Waddenkust.

Deze zuiver Friese afkomst is terug te vinden in uiterlijk en zeewaardigheid. Niet alleen is het een prachtig klassiek gelijnde spiegelsloep om te zien; daarnaast geven constructie en vorm haar ook het bekende en veel geroemde zeewaardige vaargedrag.

Een Kuperus Sloep blijft van het eerste tot het laatste moment een bezit om trots op te zijn!

Technische specificaties

Lengte o.a. : 8,75 m
Maximale breedte : 2,85 m
Doorvaarthoogte : ca. 1,35 m
Diepgang : 0,60 m
Waterverplaatsing : ca. 2.500 kg
Snelheid met 12 pk : Max. 6,7 Kn (12 km/h)
Motor : YANMAR 3YM20
Motorvermogen : 21 pk
Aantal cilinders : 3
Brandstofsoort : Diesel of Electrisch
Brandstofverbruik : ca. 0,70 l/uur
Tankinhoud : ca. 50 l
Schroefas : Volvo systeem
Accucapaciteit : 55 Ah
Roer (standaard) : Helmstok
CE categorie : D

Onze Kuperus sloepen

Kuperus Sloep 660

Een overnaads gebouwde spiegelsloep met een sierlijk en klassieke uitstraling.

Kuperus Sloep 875

Een prachtige authentieke sloep met vele extra's en unieke vaareigenschappen.

Occasions

Regelmatig hebben wij mooie en goed onderhouden Kuperus sloepen als occasion.

kuperus sloep occasions

Wij maken uw boot elektrisch!

Workum Watersport is dé specialist voor het ombouwen van uw boot. Van eentje met een diesel naar een boot met elektrisch aandrijvingssysteem.

U heeft geen laadpaal nodig en uw accu’s zijn met een normale 220V stekker in 1 nacht weer opladen. Hier kunt u tot wel 12 uur mee varen. De motorisering is van 2 KW t/m 50 KW voor zowel schroefas als saildrive montage.

Inruil van uw oude dieselmotor is mogelijk.